98. Nog 1 dagje en dan….

Nog 1 dagje en dan gaan we we vertrekken! We gaan de Atlantische Oceaan oversteken. Donderdag 14 november ziet er goed uit, dus vandaag zijn we nog als een malle aan de gang om te zorgen dat we genoeg te eten hebben. Dan tanken, alle zaken vastmaken die vast moeten, losmaken die los moeten en dan zijn we er klaar voor! Superspannend (vind ik dan, want de heren zijn er juist supercool onder) want dit wordt wel de zeiltocht der zeiltochten. We hebben veel vertrouwen in onze Kapitein en de boot, dus we gaan ervoor!

Als we onderweg zijn, zal mijn zus regelmatig een kort berichtje op de website plaatsen. Dan blijven jullie een beetje op de hoogte van al onze avonturen op zee.

Ons huisje voor de Atlantische Oversteek

Kapitein (rechts) met crew

Op zondag 10 januari zijn wij en Felix geland op Gran Canaria. Daar worden we in de haven opgepikt door onze Kapitein. Met onze tassen in de bijboot worden we naar de Asteria gebracht. Wij worden supervriendelijk onthaald en onder het genot van een lekker glaasje leren we elkaar wat beter kennen.

Dat glaasje blijft wel een beetje een rode draad de dagen daarna. In de ochtend doen we voorbereidingen en in de middag zijn we telkens uitgenodigd door zeilvriendjes uit Sicilië. Ze hebben zich hier ook verzameld en het weerzien is superleuk en gezellig.

Maar vandaag, woensdag, moeten er serieus levensmiddelen voor minstens 3 weken worden ingekocht. De boodschappenberg die we inmiddels hebben binnengesleept is ENORM! Als kok (ook wel Kapitein genoemd :-)) heb ik me de afgelopen tijd goed voorbereid. Natuurlijk in Excel! Recepten verzamelen, waarbij je naarmate de tijd vordert steeds meer uit blik kunt eten. Dan alle recepten en ingrediënten in excel, optellen, subtotalen, filteren…. Het was al even geleden, maar nog niets vergeten.

Voordeel hiervan was dat de boodschappenlijst al klaar was voordat we op Gran Canaria landden. Voor vandaag was het een kwestie van deze enorme lijst opdelen in 4-en. Ieder met hun eigen lijstje en winkelwagentje heb ik de heren de supermarkt in gestuurd. Stiekem heb ik daar best een beetje van genoten. Dit in tegenstelling tot mijn sous-chefjes. Met rode koontjes komen ze af en toe even bij me langs: “Wat is Pulpo?”, “Ik kan geen zelfrijzend bakmeel vinden, wat nu?” en zo verder. Ondertussen werkte ik aan mijn eigen lijstje. Na 1,5 uur is alles verzameld en mogen wij met de 5 (!) karretjes naar de kassa. In deze supermarkt hebben ze een superservice: ze pakken alles in dozen en bezorgen deze gewoon thuis / in de haven. Maar dat inpakken vergt natuurlijk ook best nog wat werk, hoewel we hulp krijgen van 3 medewerkers. Maar, eind goed, al goed, alles gaat mee. Ik ga nog even met Eric langs de groenteboer en ook daar krijgen we alles geregeld. Zij verzamelen zelfs alle spullen voor ons, dus met 10 minuten zijn we daar klaar.

Wat boodschapjes gedaan….

Omdat we voor anker liggen, laten we de boodschappen bezorgen bij het tankstation in de haven. Terwijl we tanken, slepen we ALLE dozen aan boord. En dan de monsterklus: alles een plekje geven. We puzzelen alles uit terwijl onze kapitein onze vleesbestelling nog gaat ophalen. Deze wordt diepgevroren en geseald geleverd. Wat een superservice! En alles past ook mooi in de diepvries, dus dat is snel weggewerkt.

Het is nu 18:00 uur en ik moet alleen nog wat voorkoken voor onze eerste avonden op zee. Dat deed ik altijd al en ik zie geen reden om hier mee op te houden. Maar natuurlijk heb ik nog even tijd gevonden om jullie allemaal op de hoogte te brengen van ons aanstaande vertrek. Duimen jullie allemaal voor een soepele overtocht?

 1. Maria Tielemans

  Uiteraard doen we dat!!!
  En ik geniet nog steeds van jullie verhalen. Eventjes boodschappen doen he???

  Heerlijk zoiets.

  Groetjes en geniet!!

  Tot ziens, Maria

 2. Marion

  Heel veel plezier en pad gied op jullie zelf!

 3. Wilfred

  Met twee duimen tegelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén