Donderdag 5 mei was dan ECHT de dag van vertrek! Rond 12:30 uur zijn we vertrokken vanuit Jachthaven Lelystad. Het voelt nog steeds heel onwerkelijk; we gaan duidelijk niet op vakantie, maar dat we voor zo’n  tijd weg gaan landt ook nog niet in het hoofd.

Afgelopen week hadden we vooral heel rustig aan willen doen. Maar als je zaterdag 30 april tegen de middag arriveert met de laatste, maar enorm volle auto-lading aan bagage, moet je toch aan de bak. En juist deze laatste bagage moet je dan nog in de laatste gaatjes van de boot zien te verstoppen. Ik weigerde immers om met “zo’n vertrekkersboot” aan onze reis te beginnen….. Daarnaast waren er toch nog zo’n 100.000 klusjes die we eigenlijk toch wel af wilden hebben…..

Gelukkig hebben we de laatste dagen ook nog gebruik kunnen maken van de auto. Heel handig voor de voorraadkast-boodschappen en de vele dingen die het op het laatste moment begaven (verrekijker, zeillat, etc.). Het broertje van Eric wilde de auto graag van ons overnemen. Part of the deal was dat wij de auto tot het laatste moment konden rijden.

Nu zijn we dus ECHT onderweg. Donderdag naar Amsterdam Marina gevaren. Daar lagen we om 18:00 uur al helemaal gesetteld met een hapje en een non-alcoholisch drankje (woensdagavond was erug gezellig geweest en liet nog wat sporen na).

Vandaag zijn we naar Scheveningen gevaren. Het kanaal tussen Amsterdam en IJmuiden hebben we op de motor gevaren, maar eenmaal op zout, konden we de zeilen hijsen en gingen we in een mooi tempo richting Scheveningen. Uiteindelijk om 17:00 uur vast aan de kade. Hele mooie tijd gemaakt! ’s Avonds hebben we nog heerlijk gegeten bij een Italiaans restaurant, dankzij enkele lieve collega’s van wie ik enkele weken geleden een dinercheque had gekregen.

20160506 Etentje Scheveningen

Eigenlijk wilden we morgen blijven liggen in Scheveningen. Maar ze verwachten 60 boten vanuit een rally en daarom moet iedereen morgen weer weg. We weten nog niet wat we dan gaan doen, maar dat wordt in het komende uur wel besloten onder het genot van een lekker kopje thee!