We hebben nog een weekje gasten, een paar dagen om het chalet Le Yeti weer netjes op te leveren aan de eigenaar en dan komen we weer naar Nederland! Ons avontuur in de sneeuw zit er bijna op. En wat doe je dan als je hier bewust mee om wilt gaan: je gaat terugkijken naar de periode die achter je ligt. Ik heb de geluksmomentjes al met jullie gedeeld, dus nu is een mooi moment om de dingen te beschrijven die we zeker NIET gaan missen.

Misbaar item 1: Mobieltje van de zaak

Wie kent hem nog????

Wie kent hem nog????

Nou?????

Nou?????

De Samsung E1150, onze uitvoering is bruin. En hij is oud, heel oud. Niet alleen de telefoon is oud, ook de techniek in dat dingetje is oud en ver achterhaald. Telkens als je deze telefoon gaat en je wilt hem openklappen, valt ie bijna uit je handen want hij is erg glad (vast van het vele gebruik). Dat zou nog te doen zijn, maar stuur maar eens een sms-je! Weet je nog? Vier keer op de 7 klikken (S), twee keer op de 4 (H), drie keer op de 4 (I), een keer op de 8 (T) ……. poep te langzaam, verkeerde letter, delete, weer opnieuw….. ik wil een “?” in het bericht, hoe ging dat ook al weer….. Om helemaal gek van te worden! Je bent zo 10 minuten bezig met 1 berichtje. En appen, mailen etc. kun je natuurlijk al helemaal vergeten. Nee, dit museumstuk geven we heel graag weer terug aan WensChalets.

Misbaar item 2: Balkon van de bovenburen

Balkon bovenburen

Balkon bovenburen

Als we naar boven kijken vanuit ons raam in de studio, zien we naast het prachtige uitzicht op de bergen – natuurlijk- het balkon van onze bovenburen. Deze is echter in zo’n slechte staat dat ik me elke keer weer flinke zorgen maak. Je ziet het beton gewoon afbrokkelen! Er staan regelmatig mensen op om bv. een sigaretje te roken. Nu is roken natuurlijk erg slecht voor je gezondheid, maar van 7 hoog naar beneden duiken is nog slechter denk ik zo. En omdat dit balkon zo slecht is, zet ik ook geen voet op ons eigen balkon en twijfel ik op mijn ergste dagen ook aan de kwaliteit van het hele appartementsgebouw waar wij in leven. Nee, ik ben blij dat ik hier binnenkort niet meer naar hoef te kijken!

Misbaar item 3: Ons hok

Hoewel we ook echt heel blij zijn met onze eigen ruimte, op loopafstand van het Chalet Le Yeti, is het na 3 maanden wel erg klein geworden. In de keuken van Le Yeti lopen Eric en ik elkaar al de hele tijd in de weg en in deze studio is dat niet veel beter. Bovendien hebben we geen echte bank, wat we ook wel missen. Om wat TV (lees laptop) te kijken, moet je op bed gaan zitten. Niet heel erg, maar ook niet ideaal. Daarbij verkeerd deze studio echt in afbraakstaat; stucwerk komt naar beneden, stopcontacten zitten los op de muur, deuren klemmen of sluiten niet, de gordijnen waaien in de tocht ookal zitten de ramen dicht en bij flinke kou krijg je het hier niet warm (vergeet ook “Misbaar item 2” niet). Nee, we kijken erg uit naar ons bootje: ook niet groot, maar wel van ons en tiptop in orde!

Misbaar item 4: K(ei leuke) paardjes

Paardjes

Paardjes

Rupsvoertuig

Rupsvoertuig

Avoriaz is een autovrij dorp. In basis is dat een geweldig leuk idee. Maar als je regelmatig wat te vervoeren hebt, wordt het erg onhandig. Dan moet je je spullen in sleetjes omhoog duwen: heel erg zwaar. Alternatief is een arrenslee of een soort tractor op rupsbanden. Maar omdat hier veel vraag naar is, is het dus erg druk op de hoofdwegen met al dit soort vervoersmiddelen. En omdat de mensen denken: “Hééé een autovrij dorp: we lopen lekker overal waar we willen!” geeft dat nogal een chaos met de andere vervoersmiddelen. De tractors kijken nergens naar en geven gewoon flink gas. Regelmatig moet je dus opzij springen om je leven te redden. De paarden voor de arrenslee hebben ook (letterlijk) oogkleppen op en die wil je dus ook niet voor de voeten lopen. Bovendien stinken ze en poepen ze langs hun poepzak (die onder hun kont hangt). Slalom om de paardenvijgen is hier een nieuwe sport. Nee, geef dan maar auto’s; da’s tenminste duidelijk!

Misbaar item 5: Koken, poetsen en opruimen

Poeh! Wij hebben bergen en bergen eten gemaakt, de gekste vlekken weggeveegd en de raarste dingen opgeborgen. We kunnen even geen sticky chicken, tartiflette of varkenshaas meer zien. Allergieën voor gluten en intoleranties voor lactose kunnen we niet meer horen. Bruine streepjes (of strepen afhankelijk van die bergen eten) in de WC zijn we meer dan zat en tandenpasta op de kranen laten we voor wat het is. Telkens weer ons kookeiland terugveroveren: handschoenen, mutsen, skikaarten, telefoons, laptops en koeken wegduwen en opstapelen….. Nee, wij zijn wel even genezen van al dat huishoudelijk werk. Alle lieve mensen die wij in Nederland gaan bezoeken zijn gewaarschuwd: wij nemen vakantie van al deze schone taken!

Misbaar item 6: Dutjes

Hazenslaapje in de auto

Hazenslaapje in de auto

Moe van alle boodschappen doen, ligt Eric heel even een dutje te doen in onze auto. Hoewel hij heel erg heerlijk lag te dutten, kunnen we dit toch ook wel missen 😉